top of page

De Hoeve...

Hou je van de authentieke sfeer van een oude hoeve, ben je op zoek naar het genieten van een deugddoende vakantie, één of meerdere dagen? Hou je van de prachtige omgeving van Bilzen en Haspengouw? Dan zal onze B&B gelegen in Beverst zeker op maat geschreven zijn!

De Hoeve, in typische Haspengouwse stijl, gelegen in het kerkdorpje Beverst, dateert van 1913 en heeft reeds diverse doelen gehad (vee, kaashoeve, enz...). Door de tijd is de hoeve van open- naar gesloten bebouwing gegaan, wat een mooie 'open' sfeer geeft eens je de poort open doet... Het staat ook gekend als Hoeve 'Maantje'.

De hoeve is een 'kleine' vierkantshoeve: een woonhuis rechts van de grote poort, een schuur links ervan. Via een poortgebouw (nog volledig in originele staat) kom je op een open binnenkoer, met rechts en links lage vleugels (waar de kamers nu zijn) en achteraan een schuur. De ruime en open tuin is toegankelijk via deze binnenkoer.

 

De renovatiewerken die reeds gedaan zijn, zijn maximaal uitgevoerd om de authentieke sfeer te behouden, en waar vervanging nodig is, dit te doen met natuurlijke materialen om de uitstraling te behouden.

bottom of page